Gezond eten volgens de osteopaat

Door: Caroline Dudink

Tegenwoordig wordt het steeds lastiger om te bepalen wat goed en gezond eten is. Overal krijg je adviezen van vrienden en vanuit de media. Maar wat is nu eigenlijk gezonde voeding volgens de osteopaat?

Als je kijkt naar waar je lichaam uit opgebouwd is en wat het nodig heeft om te functioneren dan zijn eiwitten, vetten en koolhydraten belangrijk als basis. Daarnaast heb je vitaminen en sporenelementen nodig.

Neem bijvoorbeeld de hormonen. De meeste hormonen zijn uit eiwitten gemaakt. De geslachtshormonen uit vetten. Dus om te zorgen dat je hormoonhuishouding goed verloopt  is het belangrijk om genoeg eiwitten en vetten te eten. Eet dan veel vette wilde vis, gevogelte of wild. Dit vlees heeft veel bewogen. Eiwitten worden gemaakt in spieren, dus dieren die veel bewogen hebben, hebben goede eiwitten in de spieren opgebouwd.

Als je gezond eet en eet wat bij jou past dan voel je je veel prettiger, heb je meer energie en wordt je daar ook vrolijker van. Voor meer informatie over voeding en osteopathie vind je hier en op deze website zijn ook een aantal leuke recepten te vinden.