Vrouwenklachten en osteopathie

Vrouwen kunnen klachten hebben van de menstruatie, de bekkenbodem of tijdens de overgang. Osteopathie kan helpen deze klachten te verlichten.

Menstruatieklachten

Voor of tijdens de menstruatie kan er pijn zijn van de rug of buik soms samen met een opgeblazen gevoel en misselijkheid. De klachten kunnen zo hevig zijn dat je niet kunt doen wat je anders doet. De oorzaak kan bijvoorbeeld een verstoorde hormoonhuishouding zijn, of een verkleving van de baarmoeder, eileiders of eierstokken. De beweeglijkheid van deze organen kan hierdoor verstoord zijn. De osteopaat kan zorgen dat de verkleving wordt verholpen waardoor de doorbloeding en de beweeglijkheid van de organen verbetert.

Bekkenbodemklachten

Veel vrouwen kunnen in de loop van de jaren bekkenbodemklachten krijgen. Deze kunnen divers van aard zijn zoals incontinentie, maar ook pijn van het staartbeentje, pijn bij het zitten of pijn bij het vrijen.

De overgang

De menopauze, het einde van de menstruatie, gaat gepaard met hormoonschommelingen die een scala van klachten kunnen veroorzaken.

Een osteopatische behandeling kan verlichting geven doordat het lichaam beter gaat functioneren. Ik geef indien gewenst een voedingsadvies of kruiden mee om het proces te ondersteunen.

U kunt hier contact opnemen voor het maken van een afspraak