Behandeling door de osteopaat

Osteopaat Caroline Dudink

Duur/frequentie van de behandeling

De duur van een osteopathie consult is gemiddeld drie kwartier tot een uur. Tijdens het eerste consult wordt het intake-formulier met u doorgenomen (vul deze in en neem deze mee naar de eerste afspraak). Tijdens het eerste consult vindt ook een lichamelijk onderzoek plaats en aansluitend een behandeling. Ik gebruik alleen zachte technieken en gebruik geen manipulaties. De frequentie van een osteopathie behandeling is afhankelijk van de aard van uw klacht en kan variëren tussen 1 keer in de drie tot zes weken. Informatie over de kosten en vergoedingen van osteopathie vindt u hier.

Kinderen en osteopathie

Osteopathie is ook een geschikte behandeling voor kinderen. Bij kinderen wordt geadviseerd een eigen knuffel of ander speelgoed mee te nemen om de sfeer zo prettig mogelijk te maken. Ook kunt u misschien een voorleesboek meenemen.

Reacties op de behandeling

Reacties op een osteopathie behandeling zijn individueel verschillend. Meestal zijn er geen negatieve reacties. Soms is er na een behandeling sprake van moeheid. Het is dan ook aan te raden om na een consult te rusten en water te drinken. In de praktijk zien we soms reacties op een behandeling die maximaal 2 tot 3 dagen duren en vanzelf over gaan. Indien een reactie op een consult niet vanzelf overgaat, is het raadzaam contact op te nemen met mij via info@dudink-osteopathie.nl of via het contactformulier.

Nb: U heeft geen verwijsbrief nodig voor een osteopaat. Ik adviseer u wel om met uw klachten eerst naar de huisarts te gaan voor u een afspraak met mij maakt.

U kunt hier contact opnemen voor het maken van een afspraak

Osteopaat Caroline Dudink