Klachten die de osteopaat behandelt

Osteopaat Caroline Dudink

Osteopathie is voor veel klachten een goede behandelmethode. Vooral klachten die niet herstellen of die regelmatig terugkomen, kunnen door de osteopaat verholpen worden. Daarnaast kunnen medisch onverklaarbare klachten vaak goed behandeld worden. Osteopathie is een goede aanvulling op de reguliere geneeskunde.

Onstaan van klachten

De mens is in staat om de invloeden van buitenaf zoals trauma’s, overbelasting, verkeerde houding, een bevalling of invloeden van binnenuit, zoals emoties, gevoelens, en stress goed op te vangen. De mens kan deze prikkels meestal goed opvangen en compenseren. De mens past zich dan meestal weer aan de nieuwe situatie.

Soms zijn de prikkels te sterk of zijn ze te lang aanwezig zodat het lichaam deze niet meer kan opvangen en compenseren. Hierdoor kunnen klachten ontstaan doordat het weefsel teveel te verduren krijgt en hard wordt.

Door de verharding zal de doorstroming van de weefsels met bloed en lymfe beïnvloedt worden. De voedingsstoffen bereiken de weefsels onvoldoende en de afvalstoffen kunnen niet goed meer afgevoerd worden waardoor deze zich ophopen. Het weefsel wordt zo minder mobiel en gaat nog meer irriteren.

Bepaalde voeding kan ook leiden tot overbelasting van het weefsel, doordat gifstoffen zich kunnen ophopen en zo het weefsel beïnvloeden.

Veel klachten kunnen door de osteopaat goed behandeld worden, ook klachten die medisch gezien onverklaarbaar zijn. Osteopathie is daarom een goede aanvulling op de reguliere geneeskunde.

Meer informatie over uw klacht

U kunt hier contact opnemen voor het maken van een afspraak
met osteopaat Caroline Dudink

Osteopaat Caroline Dudink