Gewrichtsklachten en osteopathie

Veel mensen hebben pijn in gewrichten of andere gewrichtsklachten die zich kunnen uiten in een verminderde beweging van de gewrichten. De klachten ontstaan niet altijd door een trauma. Osteopathie kan helpen de klachten in de gewrichten te verminderen.

Vaak is de belastbaarheid van het gewricht verminderd en zijn de bewegingen beperkt. Dit kan komen door oorzaken die zich elders in het lichaam bevinden. Soms kan een orgaan door een verminderde beweeglijkheid zorgen voor ophoping van afvalstoffen. Deze afvalstoffen kunnen de gewrichtskapsels irriteren en hierdoor kunt u klachten krijgen van de gewrichten. Gewrichtsklachten kunnen ook ontstaan door beperkingen in de wervelkolom of andere gewrichten door dat de balans verandert.

Welke klachten kunnen worden verholpen?

Bij veel klachten in gewrichten kan osteopathie helpen. Deze klachten hoeven niet door een trauma te zijn ontstaan. Wanneer u last heeft van chronische pijn in de schouder, polsen, enkel of last heeft van uw heup is osteopathie vaak een oplossing.

De behandeling van gewrichtsklachten

Doordat er veel verschillende oorzaken zijn voor pijn in de gewrichten, is het niet mogelijk een eenduidig antwoord te geven op de vraag hoe de klacht kan worden verholpen. De osteopaat ziet het lichaam als een geheel en zal dit ook als zodanig behandelen. Het is zeer goed mogelijk dat de osteopaat het lichaam op een andere plek behandelt dan enkel het gewricht waar de klacht zich voordoet.

U kunt hier contact opnemen voor het maken van een afspraak