Wat is Osteopathie ?

Osteopathie is een veilige en zachte behandelmethode die het hele lichaam onderzoekt en behandelt.

Alle weefsels, organen en botten zijn met elkaar verbonden en vormen een eenheid. De osteopaat onderzoekt deze, op hun beweeglijkheid en onderlinge relaties. De osteopaat ziet een bewegingsverlies van de organen en weefsels als oorzaak van het ontstaan van klachten en zal dit onderzoeken en behandelen.

Behandeling osteopaat

De osteopaat behandelt geen ziektes, maar zoekt de oorzaken van de klachten. Hierdoor zal het gebied waar het bewegingsverlies is opgetreden in zijn beweging hersteld worden zodat het zijn functie weer kan gaan uitoefenen.

Iedere structuur in het lichaam is continue in beweging en kan alleen op de juiste wijze functioneren in samenwerking met andere structuren. De osteopaat stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Alle weefsels en organen in het lichaam moeten voorzien worden van zuurstof en voedingsstoffen en zij moeten hun afvalstoffen af kunnen geven. De bloedvaten en het lymfesysteem spelen een belangrijke rol in de osteopathie. lees meer over de behandelingen van een osteopaat.
Daar ieder individu anders is, zal de osteopaat de cliënt als uniek zien en daarom is er geen algemeen protocol. De osteopathie is een holististische geneeswijze die voor iedereen geschikt is, kinderen en volwassenen.