Frozen schoulder behandelt door de osteopaat

Door: Caroline Dudink

frozen schoulder en osteopathie

Frozen schoulder is een lastige klacht die niet zomaar overgaat binnen enkele weken. De schouder zorgt voor beperkingen in het dagelijks leven maar ook tijdens je favoriete sporten. De schouder kan pijnlijk en stijf zijn.

Wat kun je hier aan doen?
Osteopathie kan helpen de tijd dat je klachten hebt te verkorten door gericht te zoeken naar de oorzaak van je klacht, deze te behandelen en functionele oefeningen te geven zodat je weer snel je dagelijkse bewegingen kunt uitvoeren.

De osteopaat zal specifiek kijken naar de bewegingen die jij in jouw leven maakt en daar de oefeningen op afstemmen. Tennissen bijvoorbeeld vraagt om hele andere bewegingen dan zwemmen. Belangrijk is dat je blijft bewegen en niet de bewegingen die pijn doet teveel vermijdt. Als je gaat wandelen zwaai dan met je arm in alle richtingen. Begin klein en zonder pijn. Als je een tijdje de zwaai bewegingen gemaakt hebt zul je merken dat het na een tijdje steeds makkelijker gaat, je kunt dan de bewegingen iets groter maken. De osteopaat kan je hierbij helpen naast de behandelingen.

De osteopaat maakt los wat vast zit

Foto door Anita van der Krol